zaterdag, maart 02, 2013

de HipsterHierbij een ode aan de excentrieke, creatieve en aparte hipster. De eerste hipsters waren er al in de jaren '40, het was een subcultuur in de jazz-scene van Amerika. Hipsters stammen af van de Hepcats, dit waren voornamelijk zwarte mensen in deze jazz-scene. De blanke jongeren die bepaalde kenmerken van deze Hepcats overnamen werden Hipsters genoemd. Ze weken af door hun progressieve, linkse opvattingen op het gebied van etnische verschillen, seksuele geaardheid en het gebruik van drugs. Later is deze subcultuur overgegaan in de Hippie-beweging. De woorden 'Hep' en 'Hip' staan voor de jazzmuzikanten van die tijd. Zo had een 'Hep' fans die 'Hepcats' werden genoemd, hetzelfde geld voor de 'Hip' en de 'Hipsters'. 

Bing Crosby - de eerste 'Hip' in Amerika


In Amerika is deze subcultuur nog veel groter dan in Nederland. Hier komt het vooral voor in de grote steden. Vaak zijn hipsters rond de 18-30 jaar oud. Ik denk dat we allemaal wel weten wat een hipster zijn precies inhoudt, maar er schijnen zelfs verschillende hipstersoorten te zijn! 

 • Uni-hipsters - hoog opgeleid, studeren iets onbegrijpelijks zoals filantropie en lezen filosofische boeken die veel te diep op alles ingaan.
 • Trustafarians - hipsters met veel te rijke ouders die uit alle macht proberen er niet rijk uit te zien. Houden van drugs, hebben veel geld en geen werk, ze denken dat happyness en plezier het hoogste doel is in het leven en streven dit na. Eten veel hamburgers óf zijn veganist.
 • Electrohipsters - Skrillex, dubstep, uitgaan in de underground van Amsterdam en bij elk feestje ten minste op 10 partypics op facebook verschijnend. Dragen nike, adidas, skinny jeans en baseballcaps. Veel kleur is een musthave en ook moet je op Lowlands aanwezig zijn!
 • Vintagehipsters - voelen zich verheven boven de normale mensen, die zijn namelijk niet zo intellectueel als zij zijn. Zitten vaak in Starbucks, Coffee-company of Bagels & Beans. Kleding? Allemaal van de tweedehandswinkel: omakleding, dr. Martens, een bandana en een leren rugzak. 
 • DIY-hipsters - DIY staat voor 'Do it yourself', de kleding die ze dragen wordt door henzelf gemaakt. Vaak zijn ze vegetarisch en bakken veel taarten en cakejes. Een vriendje hebben ze ook vaak, deze hoort een houthakkersblouse te dragen en mee te bakken. Ook fotografie en rustige muziek hoort bij de lifestyle van deze hipsters.
 • Hippie-hipster - deze hipsters zijn vaak boos op allemaal dingen, bijvoorbeeld omdat je iets eet wat volgens hen niet hoort. Ook vaak vegetarisch en staan met tie-dye shirts op vrijwel alle festivals.
@ Amerika

4 opmerkingen:

 1. Leuk artikel!

  Ik vind je lettertype alleen niet zo fijn.. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Hmm ik ga meteen even kijken of er een andere leuke is.. Deze is inderdaad niet helemaal duidelijk! :)

   Verwijderen
 2. Leuke artikel!! <3

  Mag ik je om een gunst vragen? Ik doe mee aan een fashion battle die ik echt super graag wilt winnen. Zou je AUB op mij willen stemmen? dat zou ik waarderen. Het zijn 5 links, maar op mij blog worden ze allemaal weergegeven. Het is echt maar 5 seconde werk en dan help je een medeblogeer uit de brand :). Daarnaast geeft ik ook 2 kaartjes weg voor het event Webshop Till You Drop.

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.nl/2013/03/bloggers-fashion-battle-need-your-help.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh nee, ik herken mezelf in sommige dingen nog best wel! :O

  BeantwoordenVerwijderen