vrijdag, augustus 09, 2013

New title, New beginnings


Zoals jullie hopelijk allemaal hebben gezien, is er heel wat veranderd aan mijn blog vandaag. Ik neem jullie mee langs alle nieuwigheden zodat jullie weten waarom ik dit heb gedaan. 

Ik heb de hele vakantie nagedacht over hoe ik mijn blog kan verbeteren en kwam tot de conclusie dat ik de naam On diraît que c'est la mode te onpersoonlijk vond voor mijn blog. Ik kom uit Nederland en ik ben niet Frans - ik ben zelfs ongelooflijk slecht in Frans -, ik hou ervan in het Nederlands te schrijven en wil dit ook blijven doen. Toch wil ik dat mijn blog ook voor buitenlanders te lezen is - vandaar de vertaalknop -, hiermee kan je heel gemakkelijk mijn hele site in een andere taal lezen. 

De naam Winterjassen in de zomer vind ik persoonlijker en een titel die meer mensen zullen onthouden, de titel heeft te maken met het heerlijke land waar ik in woon: Nederland. Als het namelijk zomer is, regent, hagelt en onweert het hier meestal. Nederland is een geweldig land, maar niet om op het weer te rekenen. In de zomer zit ik - de aansteller die ik toch diep van binnen ben - namelijk lekker op de fiets met mijn veel-te-dikke winterjas aan. En hoe heet ik het wel niet heb gehad in mijn winterjas aan het begin van deze zomer: klotsende oksels en een verhit hoofd hield ik eraan over. Toch deed ik de dag erop weer mijn winterjas aan: waarom? Het went, zo'n dikke jas, en in Nederland weet je het nooit met het weer. In de winter daarentegen zie je het omgekeerde, omdat wij een vrij strenge winter hebben halen Nederlanders namelijk bij het kleinste zonnestraaltje wat er te zien is hun gehele zomergarderobe uit de kast. En wat je dan ziet op straat is meiden met een kort spijkerbroekje, jongens met zwembroeken en slippers - dit is geen grap! ik heb het zelf gezien! -, luchtige jasjes en blote enkels. Bij mij op school was het de vorige jaren zelfs een challenge wie het eerste meisje was die een kort broekje naar school droeg. De pijn, zelfmedelijden, kou, bevriezing die deze dag volgt is het Nederlanders meer dan waard. Waarom doen we dit dan? Ik denk omdat we zo graag lekker warm weer willen dat we het maar tegemoet komen.

Terug naar mijn blog: je kan zien dat er aan de rechterkant ook veel nieuwe dingen zijn, zoals de welcome-vormgeving, de instagram button en het verkleinde blogarchief. 

Wat vinden jullie van de titel, de kleuren en de vormgeving? Ik ben bang dat ik de komende dagen nog zal experimenteren met de vormgeving en kleuren, maar dit is wel hoe het voorlopig zal blijven. Hoe komen jullie op ideeën voor je blog?

» Follow Winterjassen in de Zomer on facebook and instagram

10 opmerkingen:

 1. Haha, je naam is wel leuk bedacht zo! Ik vind je blog er goed uitzien!

  http://lifeofroshelle.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super originele en leuke blognaam heb je nu! Inderdaad niet een die je snel vergeet! Leuk ook de reden erachter. Inspiratie voor mijn blog kan echt uit alles komen. Ik ben op het moment bezig een heel nieuwe layout te maken nadat ik geïnspireerd werd voor een achtergrond door een blouseje wat ik aan had, haha!

  Ik zag dat ik je nog niet volgde op Bloglovin'. Nu wel! :)

  XX Red Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is echt wel zalig!! Ik vind je blog er echt heel tof uitzien, en de naam is zeker iets om te onthouden, je kan precies hetzelfde toepassen in België, hier is het ook altijd veel te koud! :D Je blog ziet er echt leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel erg leuk! Dit is inderdaad een betere naam (en beter uitspreekbaar haha) Ziet er goed uit allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele originele naam en helaas is het dan ook echt waar. Erg jammer! Hele leuke blog. Ik volgde je nog niet, maar nu wel!
  x
  www.foodfashionbeautylover.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk! Toffe nieuwe naam ook haha.
  Liefs!
  http://anneauty.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt heel leuk! Orginele naam, blijft me zeker bijstaan!

  Liefs,

  http://www.oohlalau.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er mooi uit! En ik vind de naam heel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen