zaterdag, februari 16, 2013

Do it yourself

Het leek mij leuk om jullie te laten zien welke DIY's ik in het verleden heb gedaan. Ik vind dit erg leuk om te doen zelf, als er een mooi resultaat uit komt. Ik zal er in het kort onder zetten wat ik precies gedaan heb om tot het resultaat te komen en ik hoop dat jullie er iets aan hebben.Dit broekje is een spijkerboekje van de H&M van ongeveer 3 jaar geleden (gok ik). Ik heb eerst de omgeslagen pijpen van dit broekje losgemaakt en afgeknipt. Toen heb ik er rafels aan gemaakt met een kaasschaaf (een schaaf om geraspte kaas te krijgen) en met een mesje. Vervolgens heb ik de onderste helft van het broekje een tijdje in een emmer met water en bleekwater (1 fles; gewoon AH merk is prima) gehangen (ik denk een halve dag). Vervolgens heb ik de binnenkant van de rechterzak van het broekje gestud met studs van www.studskopen.nl, deze zijn heel gemakkelijk aan te brengen met een mesje. Ik heb de pyramide studs zilver gebruikt. Als je besteld krijg je een plastic zakje met 100 studs en je kan ook de grootte bepalen. Ik heb hiervoor geloof ik 10 mm gebruikt.
Deze Isabel Marant look-a-like broek heb ik een tijdje geleden gemaakt. De broek zelf was een soort spijkerbroeklegging van de Coolcat die ik nooit heb gedragen, ik vroeg me ook af waarom ik de broek in de eerste plaats had gekocht.. Zoals je op het tweede plaatje ziet heb ik de broek met elastiekjes volledig in elkaar gerolt. Het maakt niet uit wat voorn draaien je maakt in je broek, als het maar een propje wordt. Toen heb ik deze in een bak water met bleekwater gedaan en er een fles wijn op gelegd zodat hij niet naar boven komt drijven (!). Na ongeveer een dag en een nacht (verschilt per broek) heb ik hem eruit gehaald en gewassen zonder zeep. Hij kwam er echt beter uit dan ik verwacht had. Ik ben erg trots op het resultaat.


Dit broekje was een hoog spijkerbroekje van de H&M in de sale voor 3€. Ik heb de onderkant van het broekje een tijdje in bleekwater gehangen en dit is het resultaat. Het broekje was natuurlijk niet van enorm goede kwaliteit, maar vorige zomer was het broekje echt prima te dragen en ik heb er veel plezier van gehad. (Hier gecombineerd met een spijkerblousje van H&M en Leopard Vans).


Dit is een beetje een slechte foto, maar ik moet het er maar mee doen. Misschien post ik later nog een betere foto. Dit is een grijs shirtje van de H&M zonder mouwen. Het is maat L, maar dat vind ik juist fijn want dan bedekt hij mijn buik nog een beetje. Ik vond hem een beetje saai en om het shirtje iets speciaals te geven heb ik de bovenrand gestud met studs van www.studskopen.nl. De studs die ik hiervoor gebruikt heb zijn de ronde spits zilver 8 mm.

Volg me op Instagram om op de hoogte te blijven: florienm
Instagram

2 opmerkingen: